Social

#taxa de poluare #prima inmatriculare #masini

Taxa de poluare creste din nou. Afla taxele propuse

Taxa de poluare platita la prima inmatriculare a autovehiculelor va fi modificata din nou de la 1 ianuarie 2011 .

Guvernul nu a aprobat inca oficial noua grila a taxei, insa unele grile au ajuns in presa.

Valorile publicate de ProMotor.ro au fost propuse de Ministerul Mediului, in urma discutiilor cu reprezentantii Registrului Auto, Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, Fondului de Mediu si Ministerului de Finante.

Potrivit grilelor, si masinile Euro 5 vor fi taxate de la 1 ianuarie 2011. Motoarele cele mai mici vor fi taxate cu 95 de euro, iar taxa ajunge pana la 2.200 de euro.

Pentru Euro 4, soferii vor plati incepand cu 438 de euro pentru un motor mic. Un motor de 2.000 cm cubi va fi taxat cu 2.120 de euro, iar o motorizare de lux la prima inmatriculare va fi taxata cu 7.660 de euro.

Pentru motorizarile Euro 3, soferi vor plati intre 1.095 de euro si 3.800 de euro, iar pentru motorizarile mari non-Euro se poate ajunge chiar pana la 30.000 de euro.

"Nu s-a luat o decizie si nu stim de unde provin aceste cifre. Exista un proiect pe marginea caruia s-a discutat intr-un comitet interministerial, insa au fost agreate mai multe variante care au intrat in Guvern. Executivul poate aproba oricare din aceste grile", au precizat oficiali ministeriali, citati de Adevarul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea