Social

#mama #tati #concediu paternal #concediu de crestere si ingrijire a copilului

Tatii romani nu sunt interesati de concediul de crestere a copilului

Desi pot beneficia de un concediu de crestere a copilului pentru o perioada de doi ani, tatii romani nu sunt interesati de acest tip de concediu, potrivit unei analize a companiei de consultanta Accace.

Tatii romani sunt printre cei mai avantajati parinti din Uniunea Europeana in privinta concediilor de crestere a copilului, ei beneficiind de cea mai lunga perioada de concediu paternal.

Conform ultimelor studii facute in acest sens, tatii romani nu sunt insa prea interesati de acest beneficiu.

"Tatii din Romania profita destul de putin de posibilitatea de a-si lua concediu parental si pentru ca, in ceea ce priveste cresterea, e mai bine ca mama sa stea cu copilul, cel putin in prima perioada. Practica arata ca in majoritatea cazurilor mama este cea care solicita acest tip de concediu, in consecinta putem presupune ca tatal este «celalalt partener»”, a explicat Maria Cojocariu, companiei Accace.

In cazul in care perioada solicitata pentru concediu parental este de un an, mama beneficiaza de concediu de 11 luni, iar tatal are dreptul sa isi ia concediu de crestere si ingrijire a copilului in cea de-a 12-a luna. In cazul in care acesta nu solicita cele patru saptamani de concediu, perioada nu este transferabila, mama beneficiind tot de 11 luni de concediu.

Sursa foto: konovalovatanya.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea