Social

#tata #scoala #elev #copil # abecedar

Tatii, discriminati in abecedare

Alianta TATA a sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discrimitarii (CNCD) cu privire la faptul ca in abecedare tatii sunt discriminati, deoarece cuvantul mama apare de mai multe ori, iar tatal este prezentat un parinte de rang inferior.

"TATA solicita Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii sa sanctioneze acest tip de discriminare si sa determine astfel Ministerul Educatiei , Cercetarii, Tineretului si Sportului sa modifice continutul manualelor pentru clasa I , pentru a pune in evidenta complementaritatea celor doi parinti si pentru a sublinia importanta egala a mamei si a tatalui in cresterea si educarea copilului.", se arata intr-un comunicat de presa al Aliantei TATA.

Cei de la TATA au analizat cele patru manuale autorizate de Ministerul Educatiei pentru clasa I si sustin ca avem de-a face cu un continut "evident discriminatoriu la adresa tatalui".

"Cuvantul 'mama' (mamica, maica) are in total 108 aparitii pe 60 de pagini ale celor patru manuale, in timp ce 'tata' (tatic) figureaza numai de 40 de ori si doar pe 19 pagini din totalul de 478 de pagini cat reprezinta insumate cele patru abecedare", se mai arata in acelasi comunicat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea