Social

# situatie ati #Nelu Tataru #ati

Tataru: Paturile de la ATI sunt ocupate. Se vor elibera doar prin vindecare sau deces

Nelu Tataru face declaratii cutremuratoare legate de situatiile din spitale. In unele zone paturile de la Terapie Intensiva sunt ocupate in proportie de 100%, in altele mai sunt locuri, insa nevoia de ATI este tot mai mare.

In total, sunt 1200 de paturi la ATI, in toata tara. Dintre acestea 800 sunt deja ocupate. Tataru a explicat ca paturile se pot elibera doar prin vindecare sau prin deces.

Ministrul Sanatatii a precizat insa ca numarul de paturi de la ATI vor fi suplimentate cu 200 pana la finalul anului.   

”Noi am plecat la inceput cu spitalele suport Covid, cele 226 de spitale, cu Terapie Intensiva in care aveam 740 de paturi complet utilate. In acest moment suntem spre 1.200 de paturi complet utilate (...) Speram ca pana la sfarsitul lunii sa avem inca 200 de paturi, sa putem merge strict pe suport Covid.
(...) Avem acel procent de... sa spunem 3-5%, care merg in terapie intensiva. Noi trebuie sa stim ca aceste paturi de Terapie Intensiva care se completeaza cu tot ce insemana patologie severa, critica se elibereaza prin vindecare sau prin deces. Cred ca aceste lucruri pe care noi le socotim, medical vorbind, ar trebui sa le inteleaga si cei din pre-spital, care ar trebui sa respecte niste reguli. Ei, de acolo, sunt cazurile grave si dificile cu care corpul medical se lupta in acest moment”, a declarat Tataru, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea