Social

# vaccinare europa # rata mica de vaccinare #vaccinare romania #vaccinare

Tarile europene ingrijorate de rata mica de vaccinare din Romania! Ce se intampla chiar acum

Europa este ingrijorata de rata mica de vaccinare din Romania. Din acest motiv un comisar european urmeaza sa se intalneasca astazi cu presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, dar si cu Raed Arafat si Valeriu Gheorghita. 

 

Thierry Breton, comisarul european pentru Piata Interna, va efectua astazi, 18 noiembrie, o vizita oficiala la Bucuresti pentru a participa si la o conferinta de presa cu seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat si cu coordonatorul campaniei de vaccinare din Romania, Valeriu Gheorghita. Acesta se va intalni insa si cu ministrii interimari ai Sanatatii si Apararii, informeaza Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti.

"Este important pentru mine sa vin, personal, la Bucuresti pentru a discuta cu liderii politici din Romania in mod special despre situatia ingrijoratoare generata de COVID-19. Odata cu venirea iernii, rata scazuta de vaccinare pune sanatatea cetatenilor romani - de toate varstele si categoriile sociale - in pericol. Acest risc reprezinta totodata si o bariera in calea redresarii depline a Romaniei si a Uniunii Europene in ansamblu", afirma comisarul european, potrivit comunicatului Reprezentantei.

"Europa a furnizat vaccinuri sigure si eficiente in timp record - Romania are tot ceea ce este necesar pentru a le folosi, a lupta impotriva reticentei la vaccinare si a opri raspandirea virusului". Astfel, "trebuie incurajat efortul din partea tuturor partilor interesate - Guvern, profesionisti din domeniul sanatatii, ONG-uri si cetateni - astept cu interes aceste intalniri productive", a mai precizat oficialului de la Bruxelles, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea