Social

#primarie #bucuresti #parcare

Tariful de noapte al parcarilor bucurestene

Dupa ce programul parcarilor intretinute de primarie se incheie zilnic la ora 17:00, spatiul public devine fieful parcagiilor de cartier, care cer bani oricui indrazneste sa-si lase masina in "parcarea lor".

Plecarea supraveghetorului parcarii, unde in timpul zilei bucurestenii platesc 1,5 lei pe ora, lasa loc celor care cer de la 3-5 lei pana la 50 de lei pe ora, in functie de masina si de numar.

"La cinci fara zece apar: dar nu mai plecati odata, sa intram si noi? Sunt nepericulosi si nici nu le e teama de Politie. Decat ca tepuiesc lumea. Toata lumea stie povestea desteptului care a parcat in fata la Cina si a dat baiatului 100 de lei. Cica sa-i schimbe ca sa-i plateasca marunt. Normal, ala a fugit cu banii, degeaba a mai facut pagubitul plangere. Baieti ca astia mai sunt prin parcarile de langa Herastrau, pe la Unirea si pe la Sfanta Vineri", a explicat Tanti Gina, angajata a primariei la parcarea din Piata Romana , pentru Gandul.

In centrul capitalei se castiga bani frumosi in parcarile primariei dupa incheierea programului. In timp ce unii cer doar 1,5 lei, tariful din timpul zilei, altii cer 5 lei pe o ora de parcare si pot ajunge sa castige pana la 3000 lei pe luna doar cu cateva ore de "munca" pe zi.

"Sa fii smecher, sa ai tupeu . Asta e reteta. Uite, intr-o zi n-a vrut unul sa dea 5 lei. Si i-am zis de la obraz : e parcarea mea, nu-ti place, pleaca! Lumea plateste de frica sa nu le zgariem masina. Da' sunt fraieri ca daca am face asta a doua zi zburam d-aici", marturiseste Costi care a cerut si pana la 50 de lei strainilor naivi, dar care are tarife mai rezonabile pentru bucuresteni.

Spatiile de parcare de la Gara de Nord sunt cele mai ieftine, iar cei care le exploateaza cer „de-o paine” si rareori castiga mai mult de 50 de lei pe seara.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea