Social

Tariceanu vrea la Externe un diplomat de cariera

Liderii liberali vor dis­cuta astazi, in sedinta Biroului Politic Central, problema numirii unui succesor al lui Adrian Cioroianu la sefia Ministerului de Externe.

Vicepresedintele PNL Teodor Melescanu a precizat, ieri, ca insusi premierul Calin Popescu Tariceanu ar putea prelua interimatul la conducerea Externelor, dar ca solutia cea mai potrivita este numirea cat mai rapida a unui ministru din interiorul PNL sau desemnarea acestuia din randul diplomatilor de cariera. „Din punctul meu de vedere si, probabil, si al altor colegi, nu este insa bine sa lasam un interimat la MAE sau, daca nu se gaseste o solutie, e nevoie ca acest interimat sa fie cat mai scurt.

Solutia pe care noi, eu si alti colegi, o vom sustine maine (n.r. - luni) la discutii este de a se desemna un candidat care sa ocupe acest portofoliu cat mai rapid. Din punctul nostru de vedere, discutiile sunt deschise si sunt candidati din interiorul partidului, dar nu excludem nici posibilitatea unui diplomat de cariera”, a spus Melescanu.

Intrebat daca secretarii de stat in MAE, Victor Micula si Dana Raduta Matache, sunt luati in calcul pentru numire, vicepresedintele PNL nu a dat un raspuns concret: „Pai ati uitat, mai e unul, mai este si Iulian Buga (n.r. – secretar de stat MAE)“. Cu o zi inainte, Melescanu declarase, in gluma, ca si interimatul sau la MAE ar fi o solutie, avand in vedere experienta sa diplomatica, dar ca, din pacate, „nu le poate face pe toate”.

Potrivit legii, premierul trebuie sa numeasca un nou ministru in maximum 45 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial a decretului prezidential privind demisia lui Adrian Cioroianu din functie. Surse din partid sustin ca Tariceanu inclina sa desemneze un inlocuitor din randul diplomatilor, al specialistilor, asa cum a procedat si in cazul numirii lui Dacian Ciolos la Ministerul Agriculturii, dupa plecarea lui Decebal Traian Remes .

Cioroianu si-a anuntat, vinerea trecuta, demisia de onoare, aratand ca nu se considera vinovat in cazul Crulic si ca decizia a luat-o dupa o discutie cu seful Executivului. Aceleasi surse interne ne-au precizat ca, de fapt, Tariceanu i-ar fi cerut demisia lui Cioroianu, inca de miercurea trecuta, si ca acesta din urma a asteptat ca premierul sa se intoarca la Bucuresti din tara, unde a participat la diverse actiuni ale PNL, in calitate de presedinte de partid. Conducerea operativa a ministerului va fi preluata pentru  moment de secretarul de stat, Dana Raduta Matache.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea