Social

Tariceanu si Greanrul Europei

"Aflat in vizita la Bacau, premierul Calin Popescu-Tariceanu le-a spus fermierilor si primarilor ca doreste ca Romania sa devina al doilea mare producator agricol din Europa, dupa Franta".

El i-a indemnat pe fermieri sa acceseze fondurile europene , dar a atentionat ca banii nu se dau la modul „Luati si faceti ce vreti cu ei“, ci pentru proiecte viabile de modernizare a agriculturii.

In timp ce Tariceanu le explica elegant fermierilor - un eufemism pentru tarani - la caminul cultural din comuna Blagesti (judetul Bacau) cum vor domina ei in Europa, iar in hambare le vor curge milioane de euro, la Bucuresti o suta de agricultori pichetau Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale . Sindicalistii sustineau ca, fara subventionarea domeniului, agricultura este „in colaps“.


Si manifestau pentru niste lucruri „ridicole“ cand esti pus sa visezi cu ochii deschisi la trezoreria Uniunii Europene: pretul la motorina, subventiile pentru legumicultura, pomicultura si zootehnie , precum si neachitarea subventiilor restante din 2007. Potrivit liderului Agrostar, agricultura a fost falimentata deliberat pentru a fi trecuta „pe nimic“ in proprietatea diversilor investitori, caderea productiei agricole fiind rezultatul „otravit“ al incompetentei politicienilor de la Bucuresti.

 

Continuare in Evenimentul zilei

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea