Social

#hidrologi #ape #inundatii #sinistrati #casa

Tariceanu promite: Pana la 1 decembrie, sinistratii vor avea case noi

Hidrologii au prelungit codul rosu pe Prut , in sectorul sectorul Stanca-Costesti pana la Trifesti, pana sambata la ora 16:00.

In celelalte zone lovite de inundatii , sinistratii isi fac griji pentru ziua de maine. Autoritatile au anuntat ca vor ajuta la reconstructia locuintelor cu materiale si, in cazul batranilor, cu forta de munca. Pana la 1 decembrie, toate casele ar trebui sa fie gata.

Numarul persoanelor evacuate din judetele inundate a scazut la 4.000, majoritatea din judetul Iasi. In urma inundatiilor, 498 de case au fost distruse complet, iar alte 2.800 de locuinte au fost afectate de ape . Desi urgia a trecut, autoritatile raman vigilente in localitatile aflate de-a lungul Prutului.

Premierul a mers vineri in zonele afectate de inundatii. Primirea de care a avut parte nu a fost deloc cordiala. Incoltit, premierul a fost nevoit sa la promita oamenilor ca locuintele distruse vor fi ridicate la loc inainte de decembrie.

Materialele de constructii urmeaza sa fie distribuite prin intermediul celor 6 prefecturi ale judetelor afectate de inundatii. In paralel, in fiecare dintre aceste zone a inceput evaluarea pagubelor produse de ape.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea