Social

Tariceanu primeste ghid pentru fraudarea alegerilor

Seful de campanie al PIN, deputatul Lavinia sandru , i-a trimis ieri premierului Tariceanu ghidul "Fraudarea alegerilor locale", acuzandu-l ca ar avea intentii in acest sens. "Ii trimit (...) acest ghid domnului prim-ministru, pentru ca eu pe el il suspectez ca vrea sa fraudeze alegerile.

El este cel mai interesat ca aceste alegeri sa fie fraudate. El are la dispozitie autoritatile, are foarte multi bani si risca sa nu se mai vada in vecii vecilor premier si nici colegii lui sa nu mai faca parte din Guvern", a aratat sandru .

In ghid sunt trecute in revista principalele metode de fraudare , printre care "suveica" (alegatorul vine de acasa cu un buletin deja stampilat, pe care-l introduce in urna, urmand ca la predarea buletinului nefolosit sa primeasca o suma de bani), votul multiplu si folosirea abuziva a urnei mobile, la care se adauga anularea anumitor buletine, fie prin dubla stampilare, fie din cauza absentei stampilei de control.

Expeditorii ghidului asteapta ca premierul Tariceanu sa comunice modalitatile prin care pot fi combatute metodele de fraudare.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea