Social

#taran #laptop #internet

Taranii stau pe messenger in tractor

Un primar din Covasna a ales sa faca o investitie in comunicarea pe Internet, desi in toata tara este criza. Conducerea primariei din comuna Sita Buzaului, judetul Covasna a folosit banii care ramasesera in bugetul local pentru o retea de internet wireless .

Intreaga investitie legata de montarea de internet fara fir a costat 25.000 de lei, la care, lunar, se adauga taxa de abonament pe care Primaria o plateste din bugetul local. “Statia de transmisie e amplasata pe cladirea primariei si acopera, in total, aproape 12 kilometri”, a declarat pentru Libertatea Ioan Olaru, seful Serviciului de Urbanism

Reteaua poate fi accesata din orice casa, din ograda, de pe camp si chiar din cimitir. Desi nu toti satenii au acasa un calculator, majoritatea lor au fost bucurosi ca in satul lor a aparut “aceasta minune”. O parte si-au achizitionat laptopuri, mai ales pentru copiii lor, care ii invata pe cei in varsta cum sa foloseasca Internetul.

Un astfel de exemplu este si padurarul comunei, Viorel Murea, barbat in varsta de 60 de ani. “M-au invatat copiii sa il folosesc. Acum tin laptopul cu mine si in tractor, iar cand fac pauza, intru pe internetul asta. Cel mai mult imi place sa stau de vorba cu rudele din Italia. Am si camera video , si microfon ”, spune incantat acesta, citat de Libertatea.

 Sursa foto : Libertatea 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea