Social

#valul patru #coronavirus #cazuri #pandemie #portugalia

Tara care a intrat deja in valul patru al pandemiei. Numarul cazurilor de noi infectii a explodat

Valul patru al pandemiei este inevitabil, spun majoritatea expertilor in sanatate. In toamna se asteapta o crestere a cazurilor de noi infectii cu coronavirus, in contextul in care au aparut mai multe mutatii. Tulpina Delta, aparuta in India, s-a extins deja in toata lumea si specialistii spun ca va fi dominanta in urmatoarea perioada.

 

Portugalia a intratd deja in valul patru al pandemiei, iar autoritatile au impus noi restrictii. Guvernul a dat un decret prin care permite vanzarea testelor rapide de COVID-19 in supermarketuri. De asemenea, inca 30 de localitati au intrat din nou sub restrictii, astfel ca locuitorii din aceste tone nu vor mai avea voie sa circule pe timp de noapte, iar certificatul de vaccinare sau testul negativ obligatoriu la intrarea in restaurante, relateaza agentia EFE.

Numarul localitatilor portugheze cu risc epidemiologic ridicat ajunge astfel la 90. Regiunile cele mai afectate sunt zona metropolitana a capitalei Lisabona si mare parte din regiunea sudica Algarve, in acestea doua prevalenta variantei Delta a coronavirusului fiind de 100%, iar la nivel national de 88%.

''Situatia continua sa se degradeze'', a spus la o conferinta de presa sefa cancelariei prezidentiale, Mariana Vieira da Silva, subliniind ca este esentiala controlarea raspandirii virusului prin vaccinare si testare, astfel ca a fost aprobata comercializarea testelor rapide in supermarketuri, scrie Agerpres.ro.

Portugalia a depasit saptamana aceasta pragul de 4.000 de noi cazuri zilnice de COVID-19, majoritatea provocate de tulpina Delta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea