Social

#moldova #chisinau #alegeri #manifestatii #violente #valeriu boboc #deces

Tanarul moldovean care si-a pierdut viata in timpul protestelor de la Chisinau a murit din cauza loviturilor primite

Tanarul moldovean Valeriu Boboc , mort in timpul evenimentelor din Chisinau de la inceputul lunii aprilie a decedat din cauza loviturilor din regiunea gatului si a inimii. Acesta este rezultatul expertizei internationale efectuate asupra cadavrului tanarului, care incrimineaza violentele autoritatilor moldovene din acea perioada.

Valeriu Boboc, un protestatar in varsta de 23 de ani, a fost gasit mort in noaptea de 7 spre 8 aprilie, la Chisinau. In urma anchetei referitoare la decesul acestuia autoritatile moldovene au stabilit ca acesta “a suferit o intoxicatie cu o substanta deocamdata necunoscuta".

Martorii protestelor anticomuniste ce au urmat alegerilor legislative din Moldova au spus insa ca tanarul a fost ucis in bataie de politistii din Chisinau, lucru care a fost negat de acestia. Familia lui Valeriu si prietenii lui au spus, imediat dupa ce au fost anuntati ca tanarul a murit, ca de cand a fost ridicat de pe strada de agentii de securitate si pana la momentul primirii vestii proaste, adica timp de doua zile, ei nu au mai stiut nimic de el.

Atunci cand au fost sa ia corpul de la morga, li s-a spus ca tanarul a murit din cauza intoxicatiei cu fum, dar nu au putut primi raportul medico-legal .
Insa cum trupul copilului lor era plin de vanatai , familia a cerut o investigatie internationala, lucru care s-a si intamplat, respectiv finalizat in aceste zile.

Potrivit Adevarul, corpul lui Valeriu a fost exhumat la mijlocul lunii iunie si expertizat de un specialist venit de la Londra. Acesta a stabilit ca tanar a decedat in urma loviturilor in regiunea gatului si inimii, si nu ca urmare a unei intoxicatii.

Valeriu Boboc nu este singura victima a manifestatiilor anti-comuniste din aprilie, mai multe surse spunand ca patru tineri au fost omorati in bataie de politisti si alti aproape 300 au avut nevoie de spitalizare din aceeasi cauza. In acest sens nu exista insa nici o informatie oficiala, autoritatile moldovene negand toate acuzatiile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea