Social

#roman jihadist #jihadist roman #Luigi Constantin Boicea #diicot

Tanarul jihadist roman “era in stare sa-si dea viata pentru Allah”

Dupa ce ieri Luigi Constantin Boicea, in varsta de 17 ani, a fost retinut de procurorii DIICOT, pentru propanganda jihadista, astazi el va fi supus unei expertize psihiatrice la INML pentru a se vedea daca se afla in deplinatatea facultatilor mintale.

Luigi Constantin Boicea, botezat Omar, ste elev in clasa a XI-a la Liceul Tehnologic Auto din Craiova. Mama sa este angajata la Regia Autonoma de Transport Craiova, iar tatal sau a fost eliberat recent din penitenciar.

Familia tanarului, spune ca acesta a renuntat in urma cu doi ani la religia crestin-ortodoxa si a trecut la cea islamica.

“El a cunoscut pe internet o persoana de religie musulmana, iar aceasta persoana l-a chemat la moschee pentru a se converti la religia musulmana. Nu am fost de acord cu aceasta cerere si am avut o contrazicere cu fosta sotie. in urma cu 6 luni l-am vazut pe Luigi schimbat. in urma cu un an el a fost botezat la moschee, insa fara acordul nostru. Noi parintii nu am fost de fata cand a avut loc acest ritual. L-au convertit si i-au schimbat numele in Omar. Am inceput sa ma ingrijorez in urma cu doua luni cand a postat pe internet imagini cu niste musulmani care decapiteaza alte persoane. Era de acord cu o parte dintre atentatele care au avut loc si era violent cu toata lumea care ii ataca religia. El spunea ca atat parintii cat si familia lui este pe ultimul loc. Primul este Allah, al doilea este Mohamed, iar al treilea este Coranul. Mi-a spus ca era in stare sa isi dea viata pentru Allah”, a povestit tatal lui Luigi, potrivit adevarul.ro.

“Am aflat de doi ani, de atunci stiu povestea, ca s-a dus la biserica asta. Se ducea acolo, eu de unde sa stiu ce facea ... se inchina. Am aflat ca o tine intr-una asa, ca face 18 ani si ca pleaca la Israel. De azi dimineata, de la sase sunt terminat. Strang actele, cartile (n.r. - procurorii). Ne zicea ca ii place si tot neamul a incercat sa il convinga sa renunte, dar nu voia. stiam ca se duce de doi ani la o biserica si ziceam ca decat vagabond prin curte, mai bine se duce la o biserica, dar habar nu aveam ce biserica. Abia am aflat ca e musulmana”, a declarat bunicul tanarului, potrivit Mediafax.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea