Social

#dgaspc #bonuri #decont #asistenti maternali

Sutiene, bere, mici, din banii copiilor

Asistentii maternali au cheltuit banii copiilor pe care ii ingrijesc pe fructe de mare, ciolane de porc, mici, bere, vin, cafea, vopsea de par , sutiene si pantaloni, apoi au venit cu bonurile la decontat, relateaza Cotidianul.


Direcţia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului (DGASPC) Sector 6 a decontat: noua cutii de bere, un sutien, pantaloni de dama si balsam de par pentru un copil de opt luni aflat in asistenta maternala . Pentru un minor de 2 ani, DGASPC a decontat vin demisec, seminte, balerini de dama si un set de geometrie. Pentru bebelusi de 8 luni, mamele profesioniste au mai cumparat mici, carne de porc, salam si fructe de mare. La DGASPC Sector 5 au fost gasite facturi care contineau bere, cafea si vopsea de par, pentru un copil de 6 ani.

Pentru un minor de 6 ani cei din Caras-Severin s-a decontat un bon ce continea crema antirid, fard de ochi , bere, absorbante, lac de unghii , crema depilatoare si vin.

Aceste date au fost descoperite in urma unui control la nivel national al Inspectiei Sociale si al autoritatilor locale de sanatate publica. Acestea au fost demarate dupa ce un copil de 4 ani a murit ucis in chinuri groaznice de asistenta maternala in grija careia fusese dat. La sfarşitul lunii august, baiatul a fost descoperit de catre medicii de la ambulanta ars cu tigara, cu o ureche taiata si organele genitale ciopartite cu foarfeca.
 
Majoritatea copiilor traiesc in conditii mizere, de cele mai multe ori fara apa curenta, fara hrana adecvata, haine, rechizite si jucarii.


„Deseori, mamele de profesie au o pregatire slaba si superficiala, ii maltrateaza si ii exploateazăa pe copii la treburile casnice, ca o razbunare pentru salariile mici pe care le primesc. Am constatat ca in foarte multe judete asistentii maternali au facut din asistarea copiilor un mod de intretinere financiara a propriei familii si mai putin unul de ingrijire a acestora. Un asistent maternal profesionist are un salariu lunar de 11-12 milioane de lei vechi şi, în plus, acesta primeşte pentru fiecare copil între 0 şi 4 ani câte 300 de lei noi, adică 8,3 lei pe zi pentru hrană, şi câte 11 lei pe zi, pentru cei cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani” a declarat inspectorul general de stat Maria Muga pentru reporterii Cotidianul.

Ce parere aveti despre activitatea autoritatilor care se ocupa de asistenta sociala? A cui este vina pentru starea jalnica in care traiesc acesti copii?

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea