Social

Sute de tone de deseuri electrice, adunate la „Marea Debarasare”

Romanii au abandonat, sambata, sute de tone de deseuri electronice si electrocasnice , cu ocazia celei de-a doua etape a campaniei „ Marea Debarasare ", spune un raport preliminar de la Ministerul Mediului.

Cele mai „harnice regiuni" la stransul vechiturilor au fost Sibiu (112 tone), Cluj-Napoca (71 tone), Bucuresti–Ilfov (67 tone), Bacau (53 tone) si Galati (43 tone).

In total, la nivel de tara, pana la ora 17.00 fusesera colectate aproximativ 450 de tone de aparate vechi. Ministrul mediului, At­tila Korody, a declarat ca, incepand cu luna sep­tembrie 2008, „Marea De­ba­rasare" va fi extinsa si in localitatile cu mai putin de 20.000 de locuitori, campania urmand sa continue atat in mediul urban, cat si in mediul rural.

Ministrul a reamintit ca norma impusa in tratatul de aderare la Uniunea Europeana privind cantitatea de deseuri electrice si electrocasnice colectate pe cap de locuitor este de 4 kg, cu o medie de utilizare a aparaturii de 8 ani.

Insa, in tarile central-europene s-a dovedit ca, de regula, se aduna numai 3,75 de kg de locuitor, media de utilizare a aparatelor fiind mai lunga. In Romania, media reala se situeaza in apropiere de 2 kg pe cap de locuitor.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea