Social

#anp #confiscat #penitenciare #obiecte #interzise #alcool

Sute de obiecte interzise detinutilor, confiscate din cinci penitenciare

Peste o suta de litri de alcool, cutite, telefoane si seringi au fost confiscate joi de la detinuti in urma unor perchezitii efectuate in cinci centre de detentie din tara.

Astfel, echipele de control ANP (Administratia Nationala a Penitenciarelor) au gasit in penitenciarele Jilava , Rahova, Poarta Alba, Margineni si Braila 140 de litri de alcool, 226 de obiecte taietor-intepatoare, 113 de telefoane mobile, 36 de cartele SIM si cinci carduri de memorie.

Numai in penitenciarul Jilava, la o luna si jumatate de la ultima perchezitie, au fost gasite zeci de obiecte interzise, reprezentand alcool, cutite, telefoane, seringi, cartele SIM si diferite aparate electrocasnice confectionate artizanal.

Aceste perchezitii vin in urma faptului ca, desi numarul de detinuti a scazut in ultimul an, cel al cazurilor in care s-au gasit obiecte interzise a crescut, potrivit directorului ANP, Ioan Bala.

Acesta a aratat ca, in 2007, au fost confiscate 6.434 de telefoane mobile in penitenciare fata de 6.232 in primele 10 luni ale acestui an.

Numarul cazurilor in care s-au gasit in posesia detinutilor capsule de droguri a crescut semnificativ (155 de capsule de droguri confiscate in 2007 si 187 in primele zece luni ale anului 2008).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea