Social

#romani canicula #canicula romania #ambulante #meteo

Sute de bucuresteni, doborati de canicula! Au chemat Salvarea inca de la primele ore ale diminetii

Canicula face ravagii! Sute de romani au avut nevoie de ingrijiri medicale inca de la primele ore ale diminetii! Administratia Nationala de Meteorologie a emis astazi o atentionare Cod Galben de canicula persistenta și disconfort termic accentuat!

“De la 7 dimineata, 270 de persoane din Bucuresti si Ilfov au apelat la serviciul de Ambulanta Bucuresti si Ilfov. 138 au fost urgente de cod rosu si galben si 30 de persoane au fost victime ale raului intr-un loc public”, a mai explicat medicul Alis Grasu, coordonator al Serviciului de Ambulanta al Municipiului București la Realitatea TV.

“Nu putem sta in casa, dar nici nu trebuie sa stam in soare si sa facem efort fizic in plin soare. Daca trebuie sa stam in soare, e bine ca la fiecare ora sa intram intr-un loc racoros si bine ventilat si sa facem o pauza acolo. Sa purtam imbracaminte deschisa la culoare, din tesaturi naturale, olivul protejeaza foarte bine, e important sa purtam o palarie pe cap. Hidratarea este si ea importanta sa se consume peste 2 litri de lichide pe timpul zilei. Fara bauturi alcoolice sau cele cu un continut ridicat de cofeina. E bine sa consumam multe fructe si legume proaspete. Sa nu setati diferente mari de temperatura la aparatele de aer conditionat, sa fie diferenta dintre aerul de afara si cel din casa de de maxim 5 grade”, a spus medicul.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea