Social

Sutanele in slujba ecologiei

Presedintele Garzii Nationale de Mediu, Silvian Ionescu, vrea sa faca educatie ecologica prin Biserica. Acesta a cerut, intr-o scrisoare trimisa cultelor religioase din Romania, sa introduca in predica lor si o componenta de mediu.

Dupa introducerea orelor de protectie a mediului in scoli, autoritatile s-au gindit sa ceara si cultelor religioase din Romania sa introduca in predica o componenta de mediu. Am facut o scrisoare prin care am solicitat sprijinul Bisericii pentru pastrarea unui mediu mai curat. Am trimis-o tuturor: Prea Fericitului Parinte Teoctist, greco-catolicilor si celorlalte confesiuni , spune comisarul general al Garzii de Mediu, Silvian Ionescu ( foto ). El spune ca, inainte de a trimite scrisoarea, s-a consultat si cu firmele de salubritate , care au fost de acord sa ceara sprijinul preotilor. Nu cred ca ii voi refuza pe agentii de salubritate, avind in vedere ca Bisericile nu platesc nimic pentru ridicarea gunoiului, sustine Silvian Ionescu.

Reprezentantii Patriarhiei Romane spun ca in predici exista deja referiri la protectia mediului . Am primit scrisoarea. In misiunea actuala a Bisericii exista deja preocuparea pentru mediul inconjurator. Sint rugaciuni care se refera la apa, padure si la pamint, spune preotul Constantin Stoica, purtatorul de cuvint al Patriarhiei Romane.

Rambo al poluatorilor


Inainte de 1989, Silvian Ionescu a fost ofiter in Departamentul Securitatii Statului. Dupa alegerile din 2004, a fost numit de catre prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu prefect al Capitalei, functie din care a demisionat dupa numai sase zile, cind presedintele Basescu, in urma sesizarilor presei, s-a dezis de el. Se va gasi un loc sub soare si pentru el, a spus atunci Basescu. Din primavara anului trecut, este seful Garzii Nationale de Mediu si se considera un Rambo al poluatorilor mediului de orice fel.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea