Social

#copii #barbati #afectiuni psihice #traume #traume barbati

Traumele la care sunt supusi barbatii afecteaza generatiile urmatoare

Traumele din viata barbatilor se pot reflecta in viata urmasilor, sustin cercetatorii elvetieni. Conform studiului realizat de acestia, experientele traumatice duc la scaderea calitatii spermei. In consecinta, pentru copiii acestora si chiar si pentru nepoti, riscul de a dezvolta boli psihice este mai ridicat.

Tulburarile bipolare pot fi intalnite la copiii si nepotii barbatilor care au suferit experiente traumatice, avertizeaza cercetatorii de la Universitatea din Zurich. Experimentele au fost efectuate pe loturi de soareci adulti supusi fie unor conditii normale, fie unora traumatizante.

Soarecii supusi stresului au manifestat tendinte depresive si si-au pierdut aversiunea fata de spatiile deschise si lumina puternica. Comportamentul acesta s-a transmis si generatiilor urmatoare, cu toate ca acestea au fost crescute in conditii normale.

Cercetatorii au descoperit ca hormonii stresului si anumite enzime provoaca o deterioare a calitatii spermei, influentand vietile generatiilor urmatoare.

Sursa foto: problems-resolved.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea