Social

#ocna mures #crater

Surparea unei galerii de mina ameninta centrul orasului Ocna Mures

Centrul orasului este amenintat de un format intr-o galerie de mina. Autoritatile au evacuat deja cateva cladiri.

Supermarketul Plus din orasul Mures a fost inchis ieri dupa ce pamantul din zona cladirii a inceput sa se surpe. Soseaua principala a orasului si cladirea Administratiei Financiare au fost fisurate de alunecarea de teren.

Miercuri seara, o parte din locuitorii blocurilor din apropierea craterului au inceput sa isi evacueze bunurile din apartamente. Autoritatile analizeaza evolutia craterului si nu au dat inca un ordin oficial de evacuare.

"Autoritatile au luat toate masurile necesare pentru a putea interveni in cazul unei evolutii rapide a surparii de teren. La Cluj-Napoca si la Targu Mures au fost pregatite spitale de campanie si forte care sa intervina in caz de necesitate, iar in Ocna Mures a fost pregatita o sala de sport in care ar putea fi cazati de urgenta locuitorii din blocurile aflate in apropierea craterului, daca se impune evacuarea lor“, a afirmat Dorel Sofica, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta , citat de Adevarul.ro.

Locul unde pamantul s-a se afla la distanta de 80-100 de metri de o sonda a Societatii Nationale a Sarii, care a fost scoasa din functiune in urma cu mai mult de 30 de ani. Se pare ca problemele au aparut din cauza infiltratiilor din panza freatica.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Experti Cariera

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.