Social

#suporteri stelisti #jandarmeria romana #incidente hochei

Suporteri Stelei acuza Jandarmeria pentru incidentele de la hochei

Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti protesteaza vehement si condamna modul in care au actionat fortele de ordine prezente la meciul dintre Steaua si Ferencvaros, din Liga MOL, disputat duminica pe patinoarul mihai flamaropol din Bucuresti.

Incidentele de la patinoarul Mihai Flamaropol au pornit de la aruncarea a doua petarde/pocnitori in spatiul dintre scaune (nu pe gheata sau spre organele de ordine, asa cum s-a insinuat in relatarile televizate).

Reactia disporportionata a fortelor de ordine a inclus folosirea bastoanelor, scuturilor si a gazelor lacrimogene in spatiu inchis, ceea ce a dus la ranirea a cel putin 20 de suporteri, multi dintre ei fiind calcati in picioare, batuti sau avand probleme ca urmare a inhalarii gazelor.

Reiteram cu aceasta ocazie ideea mentionata si dupa incidentele de la meciul Steaua - Poli Timisoara - chiar daca ar fi existat vinovati, solutia legala si corecta este identificarea lor si retinerea la parasirea arenei, evitand astfel crearea inutila de incidente.

Totodata, reamintim (pentru a cata oara) ca suntem aproape singura tara din Uniunea Europeana in care fortele de ordine procedeaza astfel - si e suficient sa mentionam reactia acestora de la meciurile desfasurate de echipa de fotbal la Praga, Munchen, Lyon sau chiar la Istanbul, unde aprinderea a zeci de torte nu a generat asfel de reactii.

Violentele au continuat dupa terminarea partidei, odata cu sosirea altor dube ale Jandarmeriei. Suporterii care paraseau - in semn de protest, nu evacuati - patinoarul au fost urmariti pe strazi, in scari de blocuri si in statia de metrou Piata Muncii, ridicati pe baza principiului "ai sapca si hanorac, esti huligan" sau batuti pe stradute laterale. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea