Social

#martie #ghinion #superstitii #martisor #sarbatoare

Superstitii de 1 martie! Ce sa nu faci astazi ca sa tii ghinionul la distanta

1 martie este prima zi de primavara, calendaristica. Aceasta zi este dedicata martisorului, o sarbatoare nationala veche de sute de ani. Potrivit traditiei, simbolul martisorului este snurul alb cu rosu, pe care femeile de toate varstele trebuie sa-l poarte. Iata ce NU trebuie sa faci astazi daca vrei sa tii ghinionul la distanta.

In prima zi de primavara toate doamnele si domnisoarele trebuie sa isi puna la mana martisorul (simbolizat de cele doua snururi, alb si rosu). Acesta trebuie purtat pana pe minim 9 martie, pentru a avea parte de noroc tot anul. Desigur, in aceasta perioada nu trebuie sa dati deloc jos ata de la mana. Cele care nu respecta aceassta traditie vor fi urmarite de ghinion.

Martisorul nu se arunca la gunoi, nici dupa ce a trecut perioada de purtare, pentru ca asta aduce ghinion. Dupa ce nu vreti sa il mai purtati, el se leaga de un copac sau chiar de o tufa de trandafiri.

Martisorul trebuie leagat intr-un singur nod pentru a te apara, in perioada in care il porti, de ghinioane.

 

Mamele care pun Martisor in piept sau la mana copilului lor trebuie sa aiba grija sa nu fie vazute de o femeie insarcinata. Se spune ca daca aceasta superstitie nu este respectata, bebelusul se va naste cu un semn, potrivit realitatea.ro.

Pe 1 Martie, fiecare femeie trebuie sa isi aleaga "baba". Se spune ca, in functie de cum va fi vremea in ziua respectiva: friguroasa, ploioasa, insorita etc, asa iti va merge tot anul.

Sursa foto: radioconstanta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea