Social

#SuperLuna de Zapada #luna de zapada #luna plina

“SuperLuna de Zapada”, vizibila in aceasta noapte in Romania!

 

Un fenomen spectaculos se va produce in Romania in aceasta noapte. 18 februarie, Luna se va afla la 180° fata de Soare. O vom vedea iluminata complet si Luna va ramane pe cer pe tot parcursul noptii, apunand la rasaritul Soarelui.

“SuperLuna de Zapada” poate fi admirata in locuri cu putini arbori si fara constructii inalte. Cel mai bine se va putea vedea in locuri inalte si la malul marii. Conditia este ca cerul sa fie senin.

Luna va atinge punctul maxim pe 19 februarie la 17.54, ora Romaniei, insa va fi vizibila pe tot parcursul nopţii de 18 spre 19 februarie.

“Luna Plina se produce pe data de 19 februarie la ora 17:54. Luna se va afla in constelatia Leo, iar in dreapta ei foarte aproape se afla Regulus, cea mai stralucitoare stea din aceasta constelatie. 
in aceasta seara, Luna se va afla la 180° fata de Soare. Vom vedea iluminata complet discul lunar si Luna va ramane pe cer pe tot parcursul noptii, apunand la rasaritul Soarelui”, precizeaza Observatorul Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu”. 

Urmatoarea Luna plina va fi vizibila pe 20 martie.

Luna Plina din februarie a fost numita de oameni de mii de ani Luna de Zapada pentru ca este perioada cand pamantul este acoperit de omat. Unele triburi nord-americane l-au numit Luna Foamei din cauza surselor insuficiente de hrana si a conditiilor grele de vanatoare in mijlocul iernii.


Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea