Social

Sugarii studentelor fara licenta isi pierd alocatiile

Mamele studente care nu au fost angajate in munca in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, ci doar au invatat (la forma de zi) nu pot primi indemnizatia de 8 milioane de lei pe luna pentru cresterea sugarului daca nu au promovat examenul de licenta, respectiv de absolvire .
Guvernul a publicat in Monitorul Oficial Normele metodologice de aplicare a prevederilor OUG 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului. Aceasta prevedere este continuta in articolul 4, alineatul 4, punctul j al Normelor metodologice, aprobate prin HG 1825/2005.
Astfel, studentele care nu isi finalizeaza studiile prin licenta sau examen de diploma nu isi pot realiza perioada de contributie obligatorie de 12 luni, astfel incat sa primeasca banii acordati de stat.
In schimb, Guvernul a oferit mamelor care nasc copii prematuri posibilitatea de a incasa alocatia de 8 milioane de lei. Stagiul obligatoriu de cotizare al acestora se va reduce cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea