Social

#ue #suedia #semestru #conducere #cehia #preşedinţie

Suedia a preluat de astazi presedintia semestriala a UE

Uniunea Europeana are de astazi o noua conducere. Suedia a preluat presedintia semestriala a Uniunii Europene de la Republica Ceha , pe lista sa de prioritati existand obiective precum combaterea incalzirii globale si incetitinirea cresterii somajului.

In urmatoarele sase luni Suedia va prezida peste trei mii de reuniuni ale Uniunii, dar si summit-uri cu Rusia, China, India, Brazilia, Ucraina, Africa de Sud si Statele Unite. Potrivit Evenimentul Zilei, Suedia doreste ca Uniunea Europeana sa semneze unui nou tratat al ONU pe tema incalzirii globale si sa ajute la trasarea unei noi startegii pentru piata fortei de munca .

Noul tratat privind incalzirea globala va fi negociat in luna decembrie, la Copenhaga, si va inlocui Protocolul de la Kyoto, care expira in 2012, in timp ce noua strategie pentru piata europeana a muncii isi doreste sa ajute in special milioanele de someri europeni, mai ales pe cei ai crizei.

Mandatul semestrial al Cehiei la conducerea Uniunii a inceput la 1 ianuarie si s-a incheiat pe 30 iunie. Acest mandat nu a fost unul usor, tinand cont ca debutul lui a fost marcat de criza gazelor , dar si de ofensiva israeliana din Gaza. Potrivit EVZ, presedintia ceha a avut in general o evolutie cuminte, cu cateva reusite si s-a incheiat cu un summit, care a permis deblocarea procesului de ratificare a Tratatului de la Lisabona.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea