Social

SUA vor sa ne ajute sa scapam de vize

Administratia de la Washington a inclus Romania in discutiile referitoare la noile criterii pentru aderarea la programul Visa Waiver, potrivit Ambasadei SUA la Bucuresti.

Cristian David, ministrul de interne , a declarat pentru NewsIn ca o decizie in privinta semnarii unui acord bilateral cu Statele Unite pentru ridicarea vizelor va fi luata dupa ce se va afla rezultatul negocierilor UE-SUA pe aceasta tema.

La randul sau, ministrul de externe Adrian Cioroianu a precizat ca Romania va avea o dubla abordare in problema vizelor, atat prin intermediul Uniunii Europene, cat si prin negocieri directe cu Statele Unite. Potrivit secretarului pentru securitate interna , Michael Chertoff , guvernul american este dispus sa ajute autoritatile de la Bucuresti sa indeplineasca criteriile pentru ca cetatenii romani sa calatoreasca fara vize in SUA.

Estonia, Lituania, Letonia, Cehia, Slovacia si Ungaria au semnat acorduri bilaterale cu SUA in vederea ridicarii vizelor.

 

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea