Social

SUA si Marea Britanie cer Serbiei sa nu organizeze alegeri in Kosovo

Statele Unite si Marea Britanie au cerut luni Serbiei sa revina asupra deciziei de a organiza alegeri municipale in enclavele sarbe din Kosovo, au informat surse diplomatice , relateaza AFP.

In urma unei reuniuni a Consiliului de Securitate, la care au participat presedintele sarb Boris Tadici si premierul kosovar Hashim Thaci, ambasadorul american la ONU Zalmay Khalilzad a spus ca organizarea acestor alegeri "nu ar ajuta la nimic". "Credem ca aceste alegeri nu ar trebui sa aiba loc, sunt ilegitime", a adaugat el.

Ambasadorul britanic la ONU, John Sawyers, a spus ca organizarea scrutinului "pe o baza etnica ar fi un factor de divizare ". "Asteptam ca Serbia sa revina asupra deciziei de a organiza alegeri pe baza etnica in Kosovo", a subliniat el.

Belgradul a decis sa organizeze pentru sarbii din Kosovo aceleasi alegeri ca in Serbia, tratand astfel Kosovo, care si-a declarat independenta, ca pe o provincie sarba. Comisia electorala sarba a anuntat ca alegerile legislative si municipale, care vor avea loc in Serbia la 11 mai, vor avea loc si in 23 de municipalitati din Kosovo, unde sarbii sunt majoritari.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea