Social

#interzicere avort #incalcare drepturi femei #avort #drepturi femei

SUA si alte 30 de tari, cer interzicerea avortului

Drepturile femeilor se doresc a fi limitate in numeroase tari. Pare ca ne intoarcem in Evul Mediu. SUA au semnat, joi, o declaratie anti-avort, impreuna cu un grup de 30 de guverne iliberale si autoritare.

 

„Declaratia Consensuala de la Geneva” le cere statelor sa promoveze drepturile femeilor fara acces la avort, si face parte dintr-o campanie a administratiei Trump, condusa de secretarul de stat Mike Pompeo, care vizeaza schimbarea politicii externe americane intr-una conservatoare, chiar cu riscul indepartarii aliatilor occidentali. 

Pe langa SUA, au mai semnat declaratia state precum Brazilia, Egipt, Ungaria, Indonezia, Uganda, Arabia Saudita, Bahrain, UAE, Irak, Sudan, Sudanul de Sud, Libia, potrivit The Guardian.

Si tari din Europa au aderat la document. Printre acestea se numara Belarus, Ungaria si Polonia. Acestea au interzis marti avortul, printr-o decizie controversata.

Cele mai multe tari dintre semnatare sunt catalogate de indexul Universitatii Georgetown drept cele mai rele pentru viata femeilor.  

„In 2019, aproximativ 25 de tari au semnat una sau mai multe declaratii comune referitoare la acest subiect. Dorim ca mai multe tari sa se alature declaratiei in 2020 astfel incât prioritatile noastre comune multilaterale sa fie concretizate”, se arata intr-un memorandum al Departamentului de Stat care a circulat intre guvernele sustinatoare ale interzicerii avortului. 

Documentul foloseste un limbaj „pro familie”, sustinând rolul familiei ca fundatie a societatii, concept asociat pâna acum cu miscarile impotriva drepturilor homosexualilor. 

Sursa: digi24.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea