Social

#georgia #nato #map

SUA nu renunta la posibilitatea intrarii Georgiei in NATO

Statele Unite examineaza posibilitatea ca NATO sa ofere Georgiei altceva, dar nu foarte diferit, decat statutul de tara candidata , pentru a tine cont de ezitarile aliatilor europeni, au declarat joi oficiali americani si europeni, citati de Reuters.

Alianta occidentala a decis la summitul din aprilie sa nu ofere Georgiei statutul oficial de candidata la NATO (Membership Action Plan, MAP ), din cauza obiectiilor europene, care nu au facut decat sa se intensifice dupa conflictul ruso-georgian din august.

Comunicatul final al summitului afirma ca Georgia si Ucraina "vor deveni membre NATO", dar amana orice decizie cu privire la MAP pana la reuniunea ministrilor apararii din 2-3 decembrie de la Bruxelles.

Germania si Franta au afirmat in aprilie ca statutul oficial de candidate pentru cele doua foste republici sovietice ar fi fost o provocare pentru Rusia, iar unii oficiali europeni se tem ca NATO va fi atras intr-un conflict cu Moscova.

Administratia Bush , a carei influenta s-a diminuat in ultimele luni de mandat, se teme ca Georgia nu va primi in decembrie, dar spera ca anumite elemente ale acestuia ar putea fi impachetate sub alta denumire .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea