Social

#varsta prieteni #relatii sociale #prieteni

STUDIU Varsta la care avem cei mai multi prieteni

La 25 de ani, avem cei mai multi prieteni, dupa aceasta varsta, cercul de prieteni se reduce progresiv, arata un studiu realizat de cercetatori finlandezi si britanici, preluat de ch.tillate.com.

Potrivit analizei, tinerii de 25 de ani au in medie peste zece prieteni: 17 relatii solide in cazul tinerelor si 19 in randul tinerilor.

Dupa aceasta varsta, in contextul aparitiei unor evenimente pe parcursul vietii - casatorie, copii, imbolnaviri – apare izolarea, iar relatiile se intretin cu un cerc restrans de prieteni.

Pana sa ajunga la aceasta concluzie, cercetatorii au studiat apelurile telefonice a 3,2 milioane de europeni, analizand frecventa si durata conversatiilor. Rezultatul a fost ca telefoanele tinerilor de 25 de ani suna cel mai mult. Acest lucru explica partial si singuratatea varstnicilor, mai putin familiarizati cu noile tehnologii de comunicare.

The Washington Post atrage totusi atentia ca trebuie luate in consideratie si alte metode de contactare telefonica, cum ar fi WhatsApp sau Skype.

Adolescentii isi folosesc smartphone-urile mai mult pentru trimiterea de mesaje, decat pentru initierea unor conversatii telefonice, scrie slate.fr. Apelurile, chiar si rare, dovedesc mai mult trainicia relatiilor, decat sutele de cunostinte de pe Facebook, incheie directmatin.fr.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea