Social

# obezitate coronavirus #vaccin pfizer

STUDIU Vaccinul Pfizer, mai putin eficient in cazul persoanelor care sufera de obezitate

Cercetatorii italieni au descoperit ca vaccinul Pfizer nu are aceeasi eficacitate in cazul persoanelor care sufera de obezitate. 

Cercetările anterioare au sugerat că obezitatea - care este definită ca având un indice de masă corporală (IMC) peste 30 - crește riscul de a muri de Covid-19 cu aproape 50%, precum și crește riscul de a ajunge la spital cu 113%, scrie The Guardian.

Persoanele care sufera de obezitate au adesea alte afecțiuni medicale subiacente, cum ar fi bolile de inimă sau diabetul de tip 2. Excesul de grăsime corporală poate provoca modificări metabolice, cum ar fi rezistența la insulină și inflamația, care îngreunează lupta organismului împotriva infecțiilor.

Starea de inflamatie slabeste anumite raspunsuri imune, inclusiv cele lansate de celulele B și T care declanșează un răspuns protector după vaccinare.

Cercetări separate au arătat că vaccinul antigripal este doar la jumătate mai eficient la persoanele cu obezitate în comparație cu cei care nu au probleme cu greutatea.

Sursa foto: digi24.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea