Social

#coronavac # eficienta vaccin #pfizer #mortalitate #studiu #vaccin

STUDIU! Vaccinul chinezesc CoronaVac, eficienta de 97% in reducerea mortalitatii. Pfizer, eficienta de doar 80%

 

 

Potrivit unui studiu uruguayan vaccinul chinezesc CoronaVac reduce mortalitatea cu 97%, in timp ce serul Pfizer are o eficacitate de doar 80%.

“Reducerea mortalitatii cauzate de COVID-19, la peste 14 zile dupa administrarea celei de-a doua doze de vaccin, este de 97% pentru CoronaVac si de 80% pentru Pfizer”, se arata in studiul realizat de Ministerul Sanatatii din Uruguay, in randul populatiei locale in 2021.

Conform studiului, din numarul total de persoane imunizate cu CoronaVac pana la 25 mai (712.716), 5.360 au fost testate pozitiv pentru coronavirus. Dintre acestea, 19 au fost spitalizate la terapie intensiva si sase au murit, transmite Agerpres.

Potrivit aceleiasi surse, din numarul total de persoane vaccinate cu Pfizer pana la aceeasi data (149.329), 691 au fost infectate cu COVID-19, dintre care doar una a fost internata la terapie intensiva si opt au murit. Studiul precizeaza ca, in acest caz, toate aceste persoane aveau 80 de ani.

Astfel, reducerea numarului de cazuri dupa imunizarea cu CoronaVac este de 57%, in timp ce cu Pfizer este de 75%.

In ceea ce priveste spitalizarile la terapie intensiva, studiul a constatat o eficacitate de 95% pentru CoronaVac si de 99% pentru Pfizer.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea