Social

#stiri de propaganda #stiri false #romani creduli #credibilitate #romani #studiu

STUDIU: Romanii, cel mai credul popor! Locul 1 in Europa la crezut stiri false

In urma unei cercetari sociologice realizata in Slovacia, reiese ca romanii sunt cei mai creduli din Europa. 37% dintre romani cred in stirile false dar si in cele de propaganda, potrivit studiului realizat de think tank-ul slovac GLOBSEC.

Romanii se afla pe locul 1 in Europa in clasamentul credulitatii si sunt urmati de Slovacia (12%), Polonia (9%) si Cehia (9%).

Cercetarea mai arata ca 57% dintre romani cred ca realitatea este profund diferita de cea reflectata de mass-media, iar peste un sfert dintre romani considera site-urile de propaganda si dezinformare ca fiind surse relevante de informare, potrivit libertatea.ro.

De altfel, agentia France Presse a relatat intr-un material recent ca fenomenul "Fake news" prospera in Romania, plecand de la felul in care stirile false au fost propagate in timpul manifestatiilor anticoruptie din februarie, scrie digi24.ro.

Sursa foto: antena3.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea