Social

#biserica #incredere #romani #sondaj #modernizare #finantarea bisericilor

Studiu: Romanii au tot mai putina incredere in Biserica Ortodoxa

Increderea romanilor in Biserica Ortodoxa Romana a inregistrat in luna feburarie a acestui an cel mai scazut nivel din ultimii patru ani, potrivit sondajului SocioPol realizat de Compania Cercetare Sociologia si Branding (CCSB).

Datele indica faptul ca 66% dintre cei chestionati au "foarta multa" si "destul de multa" incredere in BOR. Este pentru prima oara din 2009 cand nivelul increderii in aceasta institutie a scazut sub cifra de 70%.

Statistica valabila pentru luna februarie 2009 arata ca increderea in Biserica Ordodoxa Romana era de 84%, nivelul continuand sa scada de la un an la altul.

Mirel Palada, directorul CCSB, a declarat pentru hotnews.ro ca o posibila cauza a acestei scaderi este recenta dezbatere privind finantarea bisericilor din bani publici. El a mai amintit si de o "schimbare generationala", "de un efect de laicizare, care, din experienta altor state, stim ca s-a intamplat odata cu modernizare si care este destul de probabil sa se intample si in Romania".

Sondajul CCSB a fost realizat in intervalul 7-12 februarie 2013, pe un esantion de 1.004 persoane. Marja de eroare a sondajului este de +/- 3,1%.

Sursa foto: danbitire.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea