Social

#populatia lumii #populatie romania # scadere populatie #romania #studiu

STUDIU! Populatia Romaniei va scadea dramatic. Ce se va intampla cu restul populatiei planetei

Potrivit unui studiu realizat in SUA populatia Romaniei va scadea dramatic in acest secol. Astfel, pana la finalul secolului, Romania va avea mai putin de 8 milioane de locuitori.

 

Numarul romanilor va scadea dramatic - pana la 7,7 milioane, de la 19,4 milioane, in urma cu trei ani. In total, 23 de tari vor avea populatii injumatatite pana in 2100, arata studiul efectuat la Universitatea din Washington.

Astfel, potrivit studiului, la nivelul intregii planete, in 2064, se va atinge un varf de 9,7 miliarde de oameni, dar numarul acestora se va diminua la 8,8 miliarde la trecerea in urmatorul secol.

Studiul realizat de cercetatorii din SUA se bazeaza pe rata fertilitatii, adica numarul mediu de copii nascuti. Acest numar atingea in 1950 un indice de 4,7, dar in 2017, aproape s-a injumatatir, ajungand la 2,4. 

Mai mult, realizatorii studiului sustin ca populatiile vor fi in scadere cand indicele va fi de 2,1 sau mai mic. Estimarea acestora este ca in 2100 rata fertilitatii va ajunge la 1,7, la nivel mondial.

Principalale cauze ale scaderii natalitatii sunt numarul tot mai mare de femei atrase de studii si cariera profesionala, dar si accesul tot mai usor la metodele de contraceptie.

Cea mai grava situatie va fi in Japonia, care de la 128 de milioane de locuitori, in urma cu trei ani, va ajunge la 53 de milioane, la finalul secolului, si in Italia, care din 61 de milioane de locuitori, in 2017, va ramane doar cu 28 de milioane.

China va ajunge la 732 de milioane de locuitori, iar India va fi cea mai populata tara din lume, mai arata studiul publicat de The Lancet.

Sursa: stirileprotv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea