Social

#studiu nou #doza a treia #pfizer #studiu #vaccin

Studiu nou! La ce protectie se ajunge dupa a treia doza de vaccin Pfizer

Compania Pfizer a realizat un studiu nou pentru a afla ce eficacitate are a treia doza de vaccina asupra organismului si ce protectie ofera. Astfel, potrivit datelor studiului, administrarea celei de-a treia doze de vaccin la sase luni dupa cea de-a doua restabileste protectia impotriva infectiei cu SARS Cov2 la 95%.

 

Datele reies dintr-un studiu facut in Israel, relateaza realitateamedicala.net. Cercetarea a fost facuta in perioada 1 iulie- 30 august, cand infectarile cu varianta Delta a Sars-Cov-2 erau in crestere.

Datele, care au fost transmise de companie catre Food and Drug Administration (FDA), stau la baza solicitarii de acordare a unei doze de rapel din vaccinul Pfizer in SUA, administrat intramuscular la aproximativ 6 luni dupa doza a doua, la persoanele cu varsta peste 16 ani.

La studiu au participat 300 de persoane cu varste cuprinse intre 19 si 55 de ani. O treime dintre participanti erau supraponderali, iar o treime erau obezi, conform documentelor.

Rezultatul studiilor au fost facute publice de FDA in contextul in care administratia Biden face presiuni pentru a autoriza doze de rapel pentru populatia generala inca de saptamana viitoare, potrivit CNBC.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea