Social

#tensiune cuplu #casatorie #ingrasare #cuplu #stres

Studiu: Motivul real pentru care te ingrasi dupa ce te casatoresti

Tensiunile in cuplu cresc de multe ori dupa casatorie, certurile avand un efect negativ mai putin banuit: duc la ingrasare!

Dupa o cearta cu sotul sau sotia creste stresul si depresia. Acestea sporesc la randul lor riscul de obezitate. In acest caz, organismul nu mai poate procesa corect alimentele cu un procent ridicat de grasimi, arzand mai putine calorii dupa o masa, spre deosebire de cazul persoanelor care se cearta mai putin.

Expertii au facut si un calcul si au ajuns la concluzia ca din aceasta cauza o persoana se poate ingrasa peste 6 kilograme intr-un singur an, scrie dailymail.co.uk.

Cuplurile certarete aveau de asemenea un nivel ridicat de insulina si de trigliceride in sange dupa ce au mancat alimente grase, iar acest dezechilibru metabolic contribuie la asimilarea caloriilor. Participantii la studiu care aveau o tendinta spre depresie si probleme in casnicie ardeau in medie 31 de calorii mai putin comparativ cu persoanele care aveau relatii mai armonioase. Ei aveau si un nivel de insulina cu 12% mai ridicat, ceea ce stimuleaza asimilarea grasimilor.

Potrivit unor studii anterioare, femeile stresate aveau un metabolism mai lent si ardeau cu 100 de calorii mai putin zilnic.

Sursa foto: thetakeoverblog.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea