Social

# la ce poftesc romanii #carbohidrati #pofta #dulciuri

STUDIU. La ce "lucruri interzise" poftesc romanii

Sase din zece romani sustin ca dulciurile ocupa primul loc in topul alimentelor la care poftesc. Si, chiar daca stiu ca nu le fac bine, nu se pot abtine! Cel putin asta demonstreaza un sondaj realizat luna aceasta de XL–S Medical.

Trei din zece conationali declara ca fac fata cu greu atunci cand au pofta de mancare tip fast-food sau de alimente bogate in carbohidrati. 60% dintre respondenti declara ca dau curs poftelor fara a avea regrete. Pe de alta parte, 3 din 10 respondenti reusesc sa isi infraneze pofta alimentara, iar doi din 10 romani raspund in favoarea poftei, insa se gandesc ulterior la efectele negative ale acesteia, scrie Mediafax, care citeaza cercetarea de piata. 63,1% dintre romani declara ca li se intampla des si foarte des sa li se faca pofta de un anumit aliment.

Dupa-amiaza si seara sunt momentele zilei in care poftele alimentare se intensifica, iar prajiturile, cafeaua si pizza sunt alimentele la care romanii poftesc cel mai des.

Cand vine vorba despre contracarat efectele mancatului de alimente "interzise", romanii nu mai sunt atat de motivati. Sportul este totusi solutia preferata de aproximativ 35% dintre respondenti, in timp ce 26% apeleaza la diete alimentare sau la detoxifiere.

Foto: teacherprobs.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea