Social

# coroanvirus in aer #studiu coronavirus #coronavirus

STUDIU INGRIJORATOR! Coronavirusul ramane multe ore in aer in spatiile aglomerate si neaerisite

Un studiu realizat in China, care a fost publicat in Nature Research, arata ca noul coronavirus rezista mult ore in aer, in spatiile aglomerate, dar si in camerele neaerisite.

 

Cercetatori care au realizat studiul au colectat numeroase mostre de aer din doua spitale din Wuhan. Acestia au descoperit aerosoli de coronavirus in toaletele spitalelor, in vestiarele medicilor si ale asistentelor, dar si in salile de asteptare. Concluzia acestora este ca in acele spatii neaerisite si aglomerate particulele virale raman in aer multe ore.

Cea mai mare concentratie de particule virale in aer a fost descoperita in vestiare. Cauza, presupun oamenii de stiinta condusi de prof. Ke Lan, de la Wuhan University, ar fi faptul ca acolo isi scot medicii si asistentele mastile, manusile si halatele care ar fi contaminate cu noul coronavirus. Particulele virale ajung de pe echipamentele de protectie in aer, unde raman ore in sir.

Cu toate acestea, pana acum nu se stie daca particulele de coronavirus sunt active sau nu si daca se pot transmite la alte persoane. Urmeaza sa fie realizat un nou studiu care sa ateste acest lucru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea