Social

#desene animate periculoase #pericol copii #desene animate copii #pericol #copii #desene animate

STUDIU Desenele animate, periculoase pentru copii

Desenele animate sunt mai violente pentru copii decat filmele pentru publicul matur, arata un studiu citat de Mediafax.

Personajele principale din desenele animate prezinta un risc de 2,5 ori mai mare de a muri in comparatie cu protagonistii din filmele destinate publicului matur si de aproape trei ori mai mare de a fi ucise, sustin cercetatorii britanici. Moartea unui personaj important intervine 65% din cazuri in desenele animate pentru copii, in timp ce acest lucru se intampla doar in jumatate din totalul filmelor destinate publicului mai in varsta.

"In loc sa fie alternative inofensive si mai blande ale unor filme de groaza si ale unor drame, desenele animate pentru copii sunt, de fapt, un focar de crime si de dezordine", spune Ian Colman, unul dintre autorii studiului.

Comparand desene animate de referinta cu filme pentru adulti, cercetatorii au remarcat faptul ca parintii personajelor principale prezinta un risc de cinci ori mai mare de a muri in desenele animate.

Iar moartea survine in diferite feluri: anumite personaje sunt ucise prin impuscare in "Bambi", "Pocahontas" si "Peter Pan", cu arme albe in "Mica sirena" si "Frumoasa din padurea adormita" sau mor in urma atacurilor unor animale in "In cautarea lui Nemo" si "Tarzan".

Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea