Social

#sendvisuri soferi #soferi vacanta #soferi alimentatie #alimentatie soferi

STUDIU Cum se schimba comportamentul alimentar al soferilor romani in perioada concediului

In perioada vacantelor, drumurile lungi dubleaza cererea de gustari rapide si creste consumul de apa si racoritoare al soferilor romani, conform unui studiu realizat de OMV Data Center.

In lunile de vara, cele mai spectaculoase cresteri ale vanzarilor din benzinarii le inregistreaza categoria... sendvisurilor! Potrivit ultimei analize OMV Data Center, numarul sendvisurilor consumate de cei care se Indreapta spre destinatii de vacanta este de doua ori mai mare decat in restul anului.

In fiecare zi, zeci de mii de romani aleg sa isi inceapa concediul cu o gustare proaspata, de la OMV. Sendvisurile pregatite pe loc sunt principala alegere a celor aflati in drum spre mare sau munte, urmate indeaproape de apa si bauturi racoritoare, care cunosc si ele cresteri importante de vanzari in lunile de varf ale verii, iulie si august. Astfel, in perioada iunie-iulie-august, cererea de sendvisuri in statiile OMV se dubleaza fata de alte luni ale anului, benzinariile ”vedeta” pentru acest tip de produse fiind cele in drum spre destinatii de vacanta, precum cele aflate pe autostrazile A2 si A1.

„Din punctul meu de vedere, exista doua caracteristici ale acestor sendvisuri care ii indeamna pe clienti sa le aleaga in detrimentul preparatelor din restaurant: rapiditatea prepararii si mix-ul inedit de ingrediente proaspete si gusturi. Faptul ca, in cea mai aglomerata zi a anului, una dintre statiile OMV a vandut un numar record de sendvisuri, adica unul pe minut, ne demonstreaza ca retetele noastre sunt cu adevarat pe gustul romanilor”, a declarat Chef Samuel le Torriellec, creatorul retetelor de sendvisuri din reteaua OMV.

Vanzarile de racoritoare inregistrate in statiile OMV sunt dominate de bauturile carbogazoase de tip cola, care detin o pondere de 25% din total, urmate indeaproape de energizante: 19%. De altfel, unul din doi soferi romani prefera bauturile carbogazoase atunci cand se pregateste pentru drum; 44% din vanzarile de bauturi din statiile OMV sunt reprezentate de cele carbogazoase. in acelasi timp, lunar romanii cumpara din statiile OMV un numar de sticle de apa echivalent cu ¼ din populatia Bucurestiului.

Pe timpul verii, cele mai mari cifre in ceea ce priveste vanzarea de sendvisuri si bauturi racoritoare au inregistrat-o benzinariile OMV amplasate pe autostrada ce leaga litoralul de Capitala (OMV A2 – km 49 si OMV A2 – km 111), respectiv statia amplasata la km 41 a autostrazii A1 (Bucuresti – Pitesti). De asemenea, produsele din cele doua categorii, bauturi racoritoare si gustari rapide, au inregistrat un volum important de vanzari si in statiile amplasate in principalele orase pe care soferii le tranziteaza in drumul spre destinatii de vacanta: Cluj, Bucuresti sau Brasov.

Sursa foto: mic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea