Social

# cercetatori olandezi #coronavirus #olanda

STUDIU Coronavirusul, transmis prin apa de canal!

Potrivit cercetatorilor olandezi, coronavirusul poate fi transmis prin apa de la canal. Acestia au depistat intr-un sistem de canalizare, noul coronavirus, inainte de a avea primele cazuri de pacienti confirmati.  

Desoperirea poate servi la controlul transmiterii infectarii cu noul coronavirus in comunitati. Este prima data cand coronavirusul a fost descoperit in canalizare. Monitorizarea sistemelor de canalizare poate fi utilizata ca metoda de avertizare privind aparitia sau reaparitia coronavirusului in orase, explica cercetatorii.

Cercetatorii au depistat material genetic specific coronavirusului intr-o statie de tratare a apelor reziduale din Amersfoort, pe 5 martie, inainte ca in orasul situat la circa 50 de kilometri de Amsterdam sa fie raportate primele cazuri de infectare. Autoritatile olandeze au confirmat primul caz de coronavirus pe 27 februarie, iar dupa cateva zile angajati din sistemul medical s-au imbolnavit intr-o zona din sudul tarii, un indiciu privind transmiterea comunitara.

Potrivit oamenilor de stiinta, coronavirusul este eliminat din organism, de persoanele bolnave, prin materiile fecale. Acesta ajunge in cele din urma in canalizare, potrivit echipei de cercetatori condusa de Gertjan Medema, de la Institutul KWR pentru verificarea calitatii apei situat in orasul olandez Nieuwegein.

"Este important sa fie colectate informatii despre aparitia si situatia acestui virus in canalizare pentru a intelege daca exista riscuri asupra angajatilor din acest domeniu, dar si pentru a stabili daca monitorizarea sistemelor de canalizare poate fi utilizata pentru verificarea circulatiei coronavirusului in comunitati. Aceste date pot completa actuala supraveghere clinica, limitata la pacientii care au boala Covid-19 si au cele mai severe simptome", explica Gertjan Medema, seful Sectiei de Microbiologie a Institutului KWR, potrivit mediafax.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea