Social

#combinare vaccinuri #crestere nivel anticorpi #astrazeneca #pfizer #vaccin #anticorpi

STUDIU! Cocktailul de vaccinuri Pfizer si AstraZeneca duc la cresterea nivelului de anticorpi

Vaccinarea impotriva Covid-19 cu o doza de AstraZeneca, urmata de o doza de Pfizer duce la cresterea nivelului de anticorpi de pana la sase ori, prin comparatie cu vaccinarea cu doua doze ale vaccinului AstraZeneca.

Studiul a fost realizat in Coreea de Sud pe un esantion de 499 lucratori medicali, dintre care: 100  au primit doze mixte, 200 au luat doua doze de vaccin realizat de Pfizer/BioNTech, iar restul au primit doua doze de vaccin AstraZeneca.

In ruma studiului s-a demonstrat ca toti subiectii au prezentat anticorpi neutralizanti, care impiedica patrunderea virusului in celule si replicarea acestuia. Persoanele care au primit vaccinurile combinate (o doza de AstraZeneca si una de Pfizer), au dezvoltat o cantitate de anticorpi neutralizanti gasiti similara  cu cei care au primit doua doze de vaccin Pfizer.

Un alt studiu, de data aceasta britanic, publicat luna trecuta, a aratat rezultate similare - o doza de vaccin AstraZeneca urmata de una de vaccin Pfizer a produs cele mai bune raspunsuri ale celulelor T si un raspuns mai mare al anticorpilor fata de Pfizer urmat de AstraZeneca, potrivit ziare.com.

Rezultatele studiilor sunt ofera sprijin suplimentar pentru decizia mai multor tari de a oferi alternative la AstraZeneca pentru a doua doza, dupa ce acest vaccin a fost asociat formarii unor cheaguri de sange.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea