Social

#cadou de Mos Nicolae #cadouri copii #jucarii #mos nicolae #cadouri #dulciuri

STUDIU Cati bani dam pe cadoul de Mos Nicolae. Cele mai cautate daruri

Romanii sunt mai generosi anul acesta de Mos Nicolae. Pentru cadourile din aceasta seara pe care le vor pune in ghetute vor aloca, in medie, 340 de lei, in crestere usoara fata de bugetul mediu de anul trecut. Cele mai cautate fiind dulciurile, jucariile si articolele de imbracaminte / incaltaminte, potrivit unui studiu de piata realizat de Mednet Marketing Research.

Un procent de 44% dintre cei care au aratat ca vor oferi cadouri cu aceasta ocazie au declarat ca intentioneaza sa cheltuiasca intre 100 si 250 de lei, 31,6% intre 251 si 500 de lei iar 16,3% peste 500 de lei. 7,7% dintre respondenti vor aloca mai putin de 100 de lei pentru cadourile de Mos Nicolae.

“Ca tendinta, lista de cadouri a Mosului seamana cu cea de anul trecut, cele mai cautate fiind dulciurile (72,5%), jucariile (45,3%) si articolele de imbracaminte/incaltaminte (40,3%). La aceasta, se mai adauga si fructele, cosmeticele/parfumurile sau cartile. De asemenea, au fost mentionate si cadouri precum bijuterii, electrice/electronice/electrocasnice, smartphone/tableta sau excursii/calatorii. Trebuie precizat faptul ca, acolo unde mosul nu are inspiratie, aduce si bani (4,4%)”, precizeaza autorii studiului.

Studiul de piata realizat de Mednet Marketing Research a fost realizat online, pe un esantion reprezentativ la nivel national urban (orase mici - sub 30.000 locuitori, orase mijlocii - 30.000-100.000 locuitori, orase mari - peste 100.000 locuitori) in perioada 24 - 29 noiembrie 2017.

Au fost intervievate prin metoda CAWI (Computer Assisted Web Interviewing) 882 de persoane cu varsta cuprinsa in intervalul 18 - 65 ani. Marja de eroare a studiului este de ą3,30%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea