Social

#boli cardiace #alaptare #risc boli cardiace

Studiu: alaptarea scade riscul de boli cardiace

Cercetatorii americani au stabilit faptul ca persoanele care au fost alaptate la san intre varsta de 3 luni si un an prezinta risc mult mai scazut de aparitie a inflamatiilor cronice asociate cu maladiile cardiace la varsta adulta.

Potrivit autorilor studiului, efectele alaptarii ar fi "identice sau superioare" acelora oferite de medicamentele administrate pentru reducerea concentratiei de CRP (un marker al inflamatiilor in sange) in cazul tinerilor adulti. "Alaptarea intre 3 si 12 luni este asociata cu o scadere a concentratiei sangvine de CRP cu 20-30% in comparatie cu persoanele care nu au fost alaptate", afirma cercetatorii de la Universitatea Northwestern din Chicago, autorii studiului citat de Mediafax.

Inflamatiile cronice sunt evidentiate in cazul mai multor patologii, inclusiv in al maladiilor cardiovasculare, dar nu este cunoscut cu exactitate rolul pe care ele il joaca in declansarea acestor boli.

Studiul a fost realizat pe 7.000 de persoane cu varste cuprinse intre 24 si 32 de ani, provenind din medii sociale diferite. Alaptarea este puternic incurajata de Organizatia Mondiala a Sanatatii, care o prezinta ca pe "unul dintre mijloacele cele mai eficiente" pentru a asigura sanatatea si supravietuirea bebelusilor.

Sursa foto: kidz.garbo.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea