Social

Studentii romani pot merge la practica in Grecia si SUA

Esti student roman si vrei sa faci practica in Grecia? Atunci poti incerca sa intri in programul „Happy Summer Greece”. Studentii romani de la facultatile de turism, economie, management, marketing, limbi straine, istorie, geografie si sport au posibilitatea de lucra la vara in hotelurile de 4 si 5 stele din Grecia in acest nou program.De asemenea si in acest an studentii pot merge in schimb de experienta in SUA Tinerii vor avea un salariu cuprins intre 450 si 700 de euro pe luna. In plus, daca reusesc sa se inscrie in program, ei vor beneficia de cazare, masa si transport, dar si de servicii de asistenta permanenta din momentul inscrierii si pana la data intoarcerii in tara. De asemenea, tinerii care vor participa la acest program vor avea si un bonus de doua nopti de cazare in Atena, pentru a vizita obiectivele turistice. Recrutarea se va face in cadrul unui targ de joburi organizat la inceputul lunii martie. Printre posturile oferite se numara cele de receptioner, ospatar, barman, salvamar sau animator pentru copii. Perioada minima pentru care se incheie contractele este de trei luni, dar se poate prelungi pana la sase luni. Cei interesati de oferta trebuie sa plateasca o taxa de inscriere de 260 de euro, care poate fi platita si in rate. Ofertele se adreseaza celor vor face practica in cadrul acestui program din timpul verii. La final vor primi un certificat de practica internationala, si recunoasterea competentelor dobandite in urma celor 3 sau 6 luni de experienta.

Studentii pot merge si in Statele Unite

Tinerii cu varstele intre 18 si 30 de ani, care sunt studenti la zi si cunosc limba engleza la nivel conversational pot sa lucreze pe timpul verii in hoteluri, restaurante, parcuri de distractii, magazine si supermarketuri din Florida si California, in Orlando, Panama City Beach sau Bridgeport. Pentru ei sunt disponibile 550 de joburi in turism si servicii. Ospatar, barman, receptioner, agent de paza , vanzator, camerista si picol sunt doar cateva dintre pozitiile scoase la concurs de American Experience prin programul Work and Travel . Salariul este intre 7 si 10 dolari pe ora. Inscrierile in program se mai pot face pana la 11 februarie. Pentru inscrierea in program sunt necesare doua poze tip pasaport, copie dupa carnetul de student care trebuie sa fie vizat la zi, o adeverinta de student, copii dupa buletin si pasaport. Se mai completeaza si o fisa personala (care se obtine de la sediul companiei American Experience).

Preselectia costa timp si bani

Costul unui astfel de program incepe de la 590 de dolari (in cazul in care candidatul isi gaseste singur jobul) si poate sa atinga 940 de dolari (candidatul are slujba asigurata de cei de la American Experience). Dupa alcatuirea dosarului, urmeaza un interviu cu un reprezentant al American Experience, la care se face o selectie a doritorilor. Cei care trec de interviu pentru a merge in California si in Florida trebuie sa obtina si viza pentru America. Pentru aceasta sunt necesare mai multe formulare-tip (de la sediul companiei American Experience), doua fotografii tip pasaport, copie dupa carnetul de note (vizat la zi si cu notele trecute), precum si o adeverinta de student. Se mai plateste taxa consulara in valoare de 130 de dolari. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea