Social

Studenţii clujeni: “Boc e parlamentar”

Tinerii clujeni au un interes scazut fata de politica, dar si cunostinte destul de reduse in acest domeniu, releva un studiu al Centrului de Studii Politice si Relatii Internationale .

Studentii clujeni sunt dezinteresati de alegerile locale ce vor avea loc pe 1 iunie, sunt slab informati si nu cunosc actorii de pe scena politica. Majoritatea tinerilor clujeni sunt de orientare liberala, insa cei mai multi dintre ei ar vota cu PD-L daca maine ar avea loc alegeri parlamentare . Acestea sunt cateva dintre concluziile unui studiu realizat de Centrul de Studii Politice si Relatii Internationale (CESPRI) si sprijinit de Fundatia pentru o Societate Deschisa .

“Sondajul arata, in primul rand, o discrepanta destul de mare intre ceea ce cred studentii ca stiu despre politica si ceea ce stiu efectiv. 36% dintre ei considera ca au cunostinte solide sau destul de bune in domeniul politic, in timp ce 29% recunosc ca mai degraba nu prea cunosc sau nu cunosc deloc acest domeniu”, a afirmat Sergiu Miscoiu, directorul executiv al CESPRI. Conform studiului, studentii clujeni sunt interesati in proportie de 50% de viata politica , insa doar 41% dintre ei simpatizeaza cu un partid politic. (continuarea in Ziua de Cluj)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Sursa: Ziua de Cluj

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea