Social

Studentii cer sa se legalizeze protocolul pentru profesori

Studentii din Romania spun ca au platit protocol pentru bacalaureat sau cunosc persoane care au facut asta si cer legalizarea acestei forme de plata a profesorilor, arata un sondaj efectuat de Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR).

"Sondajul nostru a aratat ca peste 99 la suta dintre studenti considera necesara legalizarea protocolului. Este normal ca profesorul corector sa fie servit cu un suc si un fursec, pentru ca altfel ar sta morocanos si s-ar uita numai in ochii elevului. Vom trimite o scrisoare Ministerului Educatiei, pentru gasirea unei solutii juridice care sa prevada alocarea unei sume din bugetul de stat pentru protocolul profesorilor corectori", a declarat presedintele UNSR, Gabriel Petrea.

In scrisoarea adresata ministrului Educatiei, UNSR motiveaza aceasta propunere prin faptul ca suma de bani pe care elevii claselor a XII-a sunt nevoiti sa o plateasca este stabilita aleatoriu , ceea ce duce la abuzuri din partea celor care colecteaza acesti bani.

Sondajul UNSR a fost efectuat, in ultimele sapte zile, pe un esantion de 150 de studenti din toata tara.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea