Social

# accident apuseni # cauza accident apuseni # vinovati apuseni

STS il acuza din nou pe medicul Radu Zamfir

Serviciul de Telecomunicatii Speciale a tinut sa precizeze din nou ca, in cazul accidentului aviatic ce a avut loc pe 20 ianuarie, in Muntii Apuseni, medicul Radu Zamfir, una dintre victime, nu a transmis coordonatele geografice ale locului unde se afla aeronava, asa cu a sustinut.

Reprezentantii STS sustin acum ca medicul doar "a descris doar ce vedea in jurul sau si pe un ecran de telefon mobil", indicand drept "coordonate" ora afisata pe acesta.

"Serviciul de Telecomunicatii Speciale protesteaza ferm fata de afirmatiile potrivit carora doctorul Radu Zamfir ar fi trimis coordonatele geografice prin Sistemul 112. Dansul a descris doar ce vedea in jurul sau si pe un ecran de telefon mobil, incepand cu ora 19.30, doctorul Zamfir indicand ca si coordonate ora afisata pe telefonul mobil, respectiv: 19,33,20/1, iar peste patru minute 19,37,20/1, care, evident, nu sunt cooordonate geografice", a transmis, intr-un comunicat de presa, Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS).

CITESTE SI: Autoritatile au rezolvat problema accidentului! Iata concluziile SCANDALOASE

De asemenea, reprezentantii STS au declarat ca doctorul Radu Zamfir a refuzat, la solicitarea dispecerilor, sa trimita o coordonata care incepe cu 46, spunand ca "a transmis informatiile si ca nu mai da nimic".

"Cei de la 112 ne tot cereau coordonate GPS. Eu nu stiu sa ofer coordonate GPS dintr-un smartphone. Am incercat sa scoatem coordonatele din aplicatia Google Maps, coordonate pe care le-am furnizat. Ni s-a spus ca trebuie sa asteptam un SMS de la un operator de telefonie mobila care sa contina sase cifre, pe care sa il dam mai departe si in funcție de acesta ne vor localiza. Eu nu imi aduc aminte sa fi primit vreun mesaj", a marturisit medicul Sorin Ianceu. 

Sursa foto: fanatik.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea